[Logo společnosti] Úvod Podpora Kontakt Napište nám

PRO OKAMŽITÉ ZVEŘEJNĚNÍ

horizontal rule

FinKalk 2001 a různé verze Windows

26.1.2012 - aktualizace tiskové zprávy - nová instalační procedura již vyřešila problémy s instalací pro Windows 7 ve verzi 32 i 64 bitů. Určité drobné komplikace se ojediněle objevují u Windows Vista, ale máme řešení, jak je odstranit. Takže můžeme konstatovat, že pro FinKalk 2001 již nejsou žádná Windows překážkou!

5.4.2011 - Jádro programu FinKalk vzniklo již před 10 léty a tato skutečnost má bohužel negativní vliv na fungování pod novými verzemi operačního systému Windows. V době vzniku FinKalku vládla světu Windows XP a pro ně byl program 100% kompatibilní a vyhovující.

Příchod systému Windows Vista s sebou přinesl řadu konceptuálních změn, které nepříznivě ovlivnily fungování programu. Nejnovější verze - Windows 7 - tuto situaci poněkud vylepšila, bohužel jeden problém přetrval a bude vyřešen teprve další verzí programu, protože nutná změna velmi citelně zasáhne do základní funkcionality programu.

Rekapitulace kompatibility:

Windows XP a starší problémy s kompatibilitou nemají.

Windows Vista - existuje možnost, jak program nastavit drobnou změnou konfigurace (viz zde) - poté funguje bez problémů

Windows 7 (32 bit) - zde je situace podobná, pokud není FinKalk provozován s právy administrátora (doporučuje se!), je potřeba provést stejnou změnu konfigurace.

Windows 7 (64 bit) - tato verze prozatím nebyla vyřešena, protože pod touto verzí systému není možné spustit instalační program FinKalku (bohužel je produktem jiné firmy), samotný FinKalk již problémy nemá. Tento problém odstraníme v nejbližší možné době.

horizontal rule

Více informací na adrese:

Lionet, s.r.o.
Křišťálová 10, 154 00 Praha 5 - Slivenec
Tel: +420 - 607 107 897
Internet:

Copyright © 1998 - 2012 Lionet, s.r.o.
Poslední změna: 06. srpna 2018 00:07:47